Mad og drikke

Har tunfisk Har Omega 3?

Pin
+1
Send
Share
Send

Omega-3 fedtsyrer er underrepræsenteret i den typiske vestlige kost, der er høj i kød og lav fisk. Middelhavsdiet, der er højere i fisk og lavere i kød, har været forbundet med nedsat risiko for hjertesygdomme, et stort sundhedsproblem i USA. At øge dit indtag af omega-3 kan medvirke til at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme, men det er vigtigt at lave de rigtige madvalg, når det kommer til, hvilken slags fisk at spise.

Heart Healthy Omega-3

American Heart Association udtaler, at øget dit omega-3-indtag kan hjælpe dig med at risikere hjerte-kar-sygdomme som arytmi og højt blodtryk. Omega-3 fedtsyrer er også forbundet med nedsat serum triglycerider, fedt, der cirkulerer i din blodstrøm og bidrage til hjertesygdomme. Arteriel plaquevækst falder også som reaktion på omega-3 fedtsyrer. Plaques er akkumuleringer af kolesterol, der kan samle på blodkarvægge og påvirke blodstrømmen i hele kroppen.

Fisk

Fedt typer af fisk er en kilde til omega-3. AHA lister laks, makrel, sild og albacore tun som indeholder høje koncentrationer af omega-3. Temaer med tunfisk kan gøre det til et primært valg for at opnå omega-3 fedtsyrer, men nogle spørgsmål er værdien af ​​dåse kontra andre former for tun, når man forsøger at øge omega-3-indtaget.

Canned vs Fresh

Ifølge U.S. Department of Agriculture varierer omega-3 indholdet af tun i henhold til typen af ​​tun og den måde, hvorpå den behandles. Frisk almindelig tun er anført som den højeste omega-3 indhold, med 1.504g DHA og EPA i hver 100g. Lys tunfisk dåse i olie har den laveste, på bare 0.128g. Hvid tun i dåse er et bedre valg ved .862 g pr. 100 g fisk.

Miljøforurenende stoffer

Hvis du er bekymret for at forbruge miljømæssige toksiner, når du spiser fisk, er du ikke alene. Det er en gyldig bekymring, fordi fisk kan absorbere toksiner fra miljøet og stoffer som kviksølv kan akkumulere i deres kød. The American Heart Association siger, at tyndt tunfisk er generelt lavere i kviksølv end andre kilder og råder dig til at spise en række fisk for at minimere virkningerne af eventuelle potentielle forurenende stoffer.

Pin
+1
Send
Share
Send