Mad og drikke

Kost til en retinal tåre

Pin
+1
Send
Share
Send

Den indre, bageste del af øjet har en beklædning kaldet nethinden. Dette væv indeholder lysfølsomme celler, der sender visuel information til den optiske nerve, og den optiske nerve sender derefter disse billeder til hjernen. Hvis din retina tårer, kan dette medføre ændringer i din vision. At kende de måder, at ernæring kan spille en rolle i styrkelsen af ​​din nethinden, hjælper dig med at vælge fødevarer for at beskytte dine øjne og syn.

Symptomer

En retinal tåre kan få dig til at lægge mærke til nye floaters eller svarte pletter, der passerer gennem dit syn, og du kan også mærke blinker af lys. Floaters vil ikke forsvinde, men de kan bosætte sig, kun forekomme lejlighedsvis. Lyset kan forekomme periodisk over en periode på dage eller mange uger, forklarer University of Michigan Kellogg Eye Center. Hvis du oplever disse symptomer, skal du kontakte din øjenlæge for en evaluering. Hun vil udvide dine elever og undersøge øjets bagside for at sikre, at du ikke har en mere alvorlig tilstand.

næringsstoffer

Kost kan ikke behandle en retinal tåre, men din øjenlæge eller anden sundhedspersonel kan anbefale en kost rig på visse næringsstoffer for at forhindre retinal tårer og andre øjenlidelser. Nethinden indeholder naturligt næringsstoffer som lutein og zeaxanthin, og nethinden kræver næringspåfyldning af disse pigmenter, siger American Optometric Association. C-vitamin hjælper med at holde sunde væv i øjet og i hele kroppen, samt at hjælpe med at holde blodårerne i dine øjne sunde. E-vitamin, omega-3 fedtsyrer og zink kan også bidrage til at fremme et sundt retinalt væv.

Fødevarevalg

Fødevarer rig på lutein og zeaxanthin omfatter mange mørkegrønne, grønne grøntsager. Disse omfatter kale, spinat, chard og collard greener. Tilsæt frugt til din kost for at sikre et tilstrækkeligt indtag af vitamin C. Appelsiner, æbler, ferskner og grapefrugter indeholder betydelige mængder af C-vitamin samt tomater og spinat, siger American Optometric Association. Fødevarer med rigeligt E-vitamin omfatter nødder som mandler, jordnødder og hasselnødder. Vælg fisk rig på omega-3 fedtsyrer, såsom laks og tun. Zink-rige fødevarer omfatter æg, laks og oksekød.

Kosttilskud

Din læge kan anbefale, at du tager et multivitamin eller andet supplement for at sikre, at du har det rigtige indtag af vitaminer og mineraler. Inden du starter kosttilskud, skal du diskutere din kost, medicin og de kosttilskud, du i øjeblikket tager med din læge.

Advarsler

Tal altid om kostændringer hos din læge. Nogle fødevarer kan interagere med medicin eller sundhedsmæssige forhold, og din læge kan hjælpe dig med at bestemme dine ernæringsmæssige og sundhedsmæssige behov. Mange nye floaters eller tab af sidesyn kan indikere en retinal løsrivelse, en tilstand, der kræver øjeblikkelig lægehjælp og reparation for at forhindre permanent synstab, forklarer National Eye Institute. Hvis du oplever floaters, blinklys eller synstab, uanset tidspunktet på dagen eller dagen i ugen, skal du kontakte en øjenlæge.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Part 1 - The Time Machine Audiobook by H. G. Wells (Chs 01-06) (April 2020).