Mad og drikke

Recept 5-HTP til IBS

Pin
+1
Send
Share
Send

Irritabel tarmsyndrom påvirker gastrointestinale systemet. Det er en lidelse, der fører til mavesmerter og kramper, ændringer i afføring, gas og oppustethed. Fordi årsagen er ukendt, er der mange forskellige behandlingsmuligheder. 5HTP er et kemikalie i kroppen, der virker som en forløber for serotonin. Narkotika, der indbefatter 5HTP, såsom IBS serotoninmodulatorer og selektive serotoninreoptagelsesinhibitorer, bruger 5HTP til at stimulere eller inhibere serotoninproduktion i mavetarmsystemet. Serotonins rolle i mavetarmsystemet forbinder tarmmotilitet og følsomhed overfor smerte.

Irritabelt tarmsyndrom

Irritabel tarmsyndrom er en lidelse i det gastrointestinale system, der resulterer i en lang række symptomer. Almindelige symptomer omfatter smerter og kramper i maven, gas, oppustethed og problemer med afføring. Enkeltpersoner med IBS kan enten opleve forstoppelse, diarré eller alternativt mellem de to. Symptomer kan variere i intensitet og forværres af stress. Det er ikke klart, hvad der forårsager IBS, men det menes at være relateret til følsomhed i tarmmusklerne.

Serotonins rolle i IBS

Serotonin er en neurotransmitter, der spiller en rolle i tarmens sunde funktion og transporterer beskeder i kroppen. Ca. 95 procent af kroppens serotonin er i mavetarmsystemet. Serotonin i tarmene bærer beskeder til forskellige dele af kroppen og hjernen. Hos personer med IBS er der lavere niveauer af serotonin i mavetarmsystemet og mindre aktivitet i serotoninreceptorerne. Dette linker til nogle af symptomerne på IBS som lav bevægelse og bevægelighed i tarmene. Personer med IBS er også mere følsomme overfor fornemmelser såsom smerter i tarmene, hvilket får dem til at opleve smerter med større intensitet.

Serotonin modulatorer til IBS

Ifølge Harvard Health Publications kan receptpligtige lægemidler, der påvirker serotonin, give nogle fordele for personer med IBS. To forskellige typer af lægemidler kan påvirke serotonin i IBS og bidrage til at reducere smerte og tarmforandringer i forbindelse med lidelsen. Serotoninantagonister blokerer serotoninaktivitet i tarmene. Den første serotoninantagonist godkendt til IBS var Lotronex. Det hjalp med at reducere symptomer på diarré hos kvinder med IBS, dominerende diarrétype. På grund af alvorlige bivirkninger og komplikationer blev den imidlertid taget ud af markedet i kort tid. Det er tilbage på markedet, men med meget begrænset adgang og betydelige begrænsninger. Serotoninagonister arbejder på den modsatte måde ved at øge serotoninaktiviteten i tarmene. Zelnorm er ordineret til kvinder med overvejende symptomer på forstoppelse.

Selektive Serotonin Reuptake Inhibitors

Selektive serotonin genoptagelseshæmmere (SSRI'er) anvendes ofte til behandling af depression; Imidlertid er deres anvendelse hos personer med IBS blevet foreslået. De arbejder for at holde serotonin til rådighed i tarmene. Som rapporteret af Cleveland Clinic, kan SSRI'er forbedre tarmsymptomer på IBS såvel som depressive eller angstfulde symptomer. SSRI'er anbefales dog ikke til personer med overvejende diarré, da diarré ofte er en bivirkning af disse stoffer. Enkeltpersoner bør startes med lav dosis. Der er imidlertid bekymringer for, at disse lægemidler kan forværre symptomerne på IBS. Begrænset forskning er tilgængelig for effekten og virkningen af ​​SSRI'er på IBS symptomer.

Pin
+1
Send
Share
Send