Sundhed

Hvad er sundhedsmæssige fordele ved citrongræs te?

Pin
+1
Send
Share
Send

Planter, der almindeligvis er kaldt citrongræs (Cymbopogon spp.), Har græsagtige blade med en stærk, lemony duft. Native til Afrika og Asien, planterne bruges som kulinariske smagsstoffer og i parfume, men de har også medicinske egenskaber. Traditionelt forbrugt som urtete, er citrongræs blevet anbefalet af praktiserende læger af traditionel medicin for mange forskellige lidelser. Moderne forskning tyder på, at det kan have betydelige sundhedsmæssige fordele.

Antioxidant Egenskaber

Citrongræs indeholder en række flygtige olier, herunder en kaldet citral, der er en blanding af flere lignende forbindelser. Oplysninger fra Memorial Sloan-Kettering Cancer Center indikerer at citral fungerer som en antioxidant, der kan hjælpe med at beskytte dine celler mod skade fra frie radikaler. Disse ustabile molekyler danner under fordøjelsen eller når du udsættes for toksiner. Over tid kan de skade dine celler og øge risikoen for kroniske lidelser, herunder aterosklerose og hjertesygdomme. Forskning offentliggjort i spørgsmålet om "Biokemisk og Biofysiske Research Communications" fra marts 2003 viste, at citral virker ved at aktivere et enzym, glutathion S-transferase, der detoxifies frie radikaler og hjælper din krop skille sig af dem, men disse laboratorieresultater stadig brug bekræftelse forsøg med mennesker.

Antimikrobiel aktivitet

Sloan-Kettering indikerer også, at ekstrakter af citrongræs har antimikrobielle egenskaber, der hjælper med at forhindre eller bremse væksten af ​​bakterier og svampe. En undersøgelse offentliggjort i januar 2012-udgaven af ​​"Journal of Contemporary Dental Practice" viste, at et oliekstrakt fra citrongræs hæmmer væksten af ​​streptokokker bakterier i laboratoriet, mens undersøgelsen i marts 2009-udgaven af ​​"Phytomedicine" undersøgte effektiviteten af ​​en citrongrasinfusion hos mennesker med human immunodeficiency virus, der havde en oral svampinfektion kaldet thrush. Forskere fandt, at en oral skylning administreret tre gange daglig var mere effektiv end gentian violet, en anti-fungal medicin. Der kræves imidlertid større undersøgelser for at bekræfte denne fordel.

Andre egenskaber

Forbindelser i citrongræs har også egenskaber, som kan medvirke til at mindske risikoen for at udvikle kræft. Flere laboratorieundersøgelser bekræftede, at citrongræs komponenter kunne forhindre vækst af kræftceller. For eksempel viser en undersøgelse i spørgsmålet om "Fundamentals of Clinical Pharmacology" oktober 2009 fandt, at citral fra citrongræs bremset væksten af ​​brystkræftceller i laboratoriet og også fik dem til at gennemgå en proces, der kaldes apoptose, hvilket forårsager celledød. Ifølge Sloan-Kettering kan komponenter af citrongræs også have beroligende virkning, hvilket øger den tid, du sover. Derudover kan citrongræs har antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at undertrykke aktiviteten af ​​cyclooxygenase-2, et enzym involveret i betændelse, der kan forårsage smerte i lidelser som arthritis, selv om disse og andre potentielle fordele stadig kræver yderligere undersøgelse.

Brug af citrongræs

Frisk citrongræs er tilgængelig hos nogle specialbutikker eller sundhedsfødevarebutikker. Du kan brygge en te ved at bøje og binde to citrongræssstænger med garn, derefter placere dem i en kop og koge dem med kogende vand i ca. 10 minutter, eller indtil teen bliver gyldenbrun i farve. Tørret citrongræs er også tilgængelig i færdige teposer fra nogle butikker. Citrongræ te er generelt betragtes som sikker og uden bivirkninger, selv om du bør undgå det, hvis du er gravid. Det kan også interagere med nogle lægemidler, herunder kemoterapi stoffer. Diskuter citrongræs te med din læge for at afgøre, om det kan være nyttigt for dig.

Pin
+1
Send
Share
Send