Sport og fitness

Hvilke dybder kan SCUBA dykkere dykke sikkert?

Pin
+1
Send
Share
Send

Scuba gear gør det muligt for mennesker at trække vejret under vand gennem et mundstykke, der er fastgjort til en tank i luften. Som følge heraf giver dykkere mulighed for at tage dybt vand i vand uden at skulle komme tilbage til luft med det samme. At kunne trække vejret under vand gør undersøiske udforskninger enklere for mennesker, men det fjerner ikke alle begrænsninger. En række faktorer, herunder hvilken type dykker du har, bestemmer, hvor dybt du kan dykke.

Rekreative dybdegrænser

Begyndere må ikke dykke dybere end ca. 60 fod, før de får mere erfaring, men det betyder ikke, at de bliver tvunget til at udholde kedelige dykker. Vandet har tendens til at være varmere og farverne har tendens til at være mere levende inden for 40 fods rækkevidde. Så snart du har ordentlig træning og erfaring, er din dybdegrænse omkring 130 meter, når du er en fritidsdykker, ifølge Professional Association of Diving Instructors. Den britiske Sub-Aqua Club udvider denne grænse til 165 fod.

Risici ved dybere dykker

Fritidsdykere, der går forbi deres dybdedybde grænser, risikerer at trække vejret i for meget kuldioxid, som kan opbygge i dit vejrtrækningsapparat. At være udsat for en giftig forsyning for længe kan være dødelig, ifølge den britiske Sub-Aqua Club. En anden stor risiko for dykkere, der går ud over den anbefalede dybde, er nitrogen narkose. Det producerer en bevidsthedstilstand, der ligner alkoholforgiftning, og det kan føre til, at en dykker bliver forvirret og har problemer med at overvåge tid og dybde og træffe andre afgørende beslutninger.

Specialiserede Suitdybder

Dykkere, der brugte specialiserede scubaudstyr, er i stand til at overvinde dybdypeproblemer som ilttoksicitet og nitrogen narkose. Åndedræt i en kombination af gasser som helium og oxygen reducerer risikoen for nitrogen narkose, og ved hjælp af udstyr kaldet lukket kredsløb rebreathers tillader dykkere at gå omkring 700 meter ned. En anden slags kjole, der hedder en atmosfærisk dykerdragt eller nydragt, er som en miniature ubåd, der bæres af en dykker. Det gør det muligt for kommercielle dykkere at gå så langt ned som 1.000 fod.

Sikkerhedstips

Kontakt din læge, før du tager et dykning eller forsøger at dykke ind i dybden. Derudover skal du aldrig dykke dig selv eller gå på et dykke, der får dig til at føle sig ubehageligt. Panikering under vand kan øge risikoen for yderligere komplikationer, så prøv at slappe af og få hjælp fra en dykkerpartner, hvis du begynder at bekymre dig. Endelig tjek dit gear for at sikre, at det er sikkert før et dykke, planlæg altid dit dykke i forvejen og hold dig nøjagtigt til din plan, når du er i vandet.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: How I held my breath for 17 minutes | David Blaine (April 2020).