Sport og fitness

Modstandsbånd mod Vægt Træning

Pin
+1
Send
Share
Send

Ingen enkelt træningsudstyr eller -metode vil træne alle aspekter af menneskets præstationer. Hver har sine egne fordele og ulemper, som du som forbruger skal træffe uddannede valg om, når du vælger eller køber træningsudstyr. Med modstandsbåndtræning og vægt træning har hver metode sin rolle i at forbedre din atletiske ydeevne.

Hvordan de arbejder

Modstandsbånd træning og vægt træning begge giver neurale stimulation for styrke, hastighed og strømudvikling. De fleste vægt træning metoder er lodret indlæst, hvilket betyder, at modstanden er tyngdekraft-baseret, som går i en retning. Modstandsbåndtræning kan udføres i flere retninger ved at placere båndets fastgørelsespunkt i forskellige højder, f.eks. Over dit hoved, brystniveau eller jordniveau. Dens modstand ændres gennem hele øvelsen, da du øger og mindsker båndets spænding, mens vægttræning er modstanden typisk konstant. Band-træning understreger også ekscentrisk belastningstræning eller kraftreduktion, hvor du skal styre bevægelsens hastighed, når du vender bandet tilbage til dets oprindelige længde.

Typer af udstyr

Forskellige typer af bånd anvender forskellige strækstyrker eller modstande, lige fra et par pund til 30 eller flere pund. Virksomheder anvender farvekoder for at identificere båndets styrke.

Vægt træning kommer i mange former, såsom fri vægte og motstand træning maskiner. Fri vægt som håndvægte, kettlebells og barbells giver dig mulighed for at bevæge sig i mange retninger, mens de fleste maskiner giver dig mulighed for at bevæge sig i en retning i en fast position. Kabelrullemaskiner kombinerer fordelene ved både fri vægt og maskin træning ved at give dig mulighed for at justere højden og vinklen på håndtagene, ændre håndtagstypen og bevæge sig i forskellige retninger.

Fordele

Modstandsbåndet træning er økonomisk og bærbart og kan gøres næsten overalt. Du kan bygge en masse styrke og hastighed uden at øge muskelmassen.

Hvis du ønsker at øge muskelmassen og udvikle højere rå energi, vil vægttræning hjælpe dig med at nå disse mål. Faktisk komplimentere begge metoder i et træningsprogram.

Ulemper

Modstandsbånd har en tendens til at bryde efter hyppig brug, hvilket kan være et par uger til et par måneder og skal udskiftes. De øger heller ikke meget muskelmasse.

Vægt træningsudstyr er dyrere og kræver mere dygtighed og pleje end øvelsesbånd. Selvom de fleste frie vægte kræver lidt vedligeholdelse, kræver træningsmaskiner hyppig vedligeholdelse og kan ikke være omkostningseffektive i det lange løb.

Forsøger Supersets

Kombiner begge metoder ved at lave to øvelser bagud, hvor du gør en øvelse med et band og et andet med en kabelkolonne eller fri vægt. Dette er kendt som en superset.

For eksempel kan du gøre en håndvægt bryst tryk på en stabilitet kugle først og gøre band punching andet. Den første øvelse virker på stabilitet og styrke, mens den anden arbejder med hastighed, udholdenhed og timing ved hjælp af det tilsvarende bevægelsesmønster. Dette vil hjælpe dig med at spare tid, øge udgifterne til kalorieindhold og holde dine træningsprogrammer sjove og kreative.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Pull-ups med strikk som motstand (April 2020).