Levevis

Sådan opretter du et budget for en enkelt kvinde

Pin
+1
Send
Share
Send

Budgetter beskrives ofte som et nødvendigt onde. Få mennesker nyder at spore hvert køb de laver eller afstår fra at købe et produkt, fordi det vil sætte dem over budget. Men hvis du vil have mere kontrol over dine udgiftsvaner, spare penge eller foretage investeringer, er budgetter den mest praktiske måde at nå disse mål på.

Trin 1

Identificer, hvad du for tiden bruger dine penge på. Du kan se tilbage på tidligere kvitteringer og faste køb eller spore dine udgifter i en måned. For at spore dine udgifter i en måned, skal du bruge et kredit- eller betalingskort, hver gang du skriver en check, foretage et automatisk bankfradrag eller betale kontant, gemme kvitteringerne. Senere sæt dig ned med dine kvitteringer og skriv ned i en notesbog eller på en Excel-udgiftskategorier. Mulige kategorier omfatter dagligvarer, spisning, underholdning, leje, el, forsyningsselskaber, gas og rejser. Liste disse vandret over arket i kolonner. Udfyld rækkerne med individuelle beløb brugt i hver kategori. Når du er færdig, skal du tilføje hver kolonne og skrive summen i sidste række.

Trin 2

Vurder dine udgiftskategorier. Se på din kolonne totaler og identificere, hvor du bruger mest penge. Nogle af disse kategorier vil sandsynligvis være nødvendige udgifter som leje og gas. Men hvis du er overrasket over hvor meget du bruger til at spise ude på restauranter eller underholdning, er det områder, du måske vil sætte mål for.

Trin 3

Baseret på tallene i hver kolonne og din månedlige indkomst fastsættes mål for hver kategori, der tager højde for dine langsigtede finansielle mål og giver dig mulighed for at spare penge til en nødsituation. Ifølge CNN Money, sæt et mål for at spare mindst 10 procent af din indkomst. Mange finansielle rådgivere anbefaler besparelser til at dække 3 til 6 måneders leveomkostninger.

Trin 4

Spørg dine fremtidige udgifter for at sikre, at du når dine budgetmål. Flere online ressourcer hjælper enkeltpersoner med at spore og budgetudgifter. Mint.com er en gratis service, der automatisk sporer dit kredit- og betalingskort, når du har indtastet dine konti i deres sikre system. Programmet registrerer dine transaktioner og attributter hver transaktion til en budgetkategori. For eksempel, hvis du køber gas med et kreditkort, vil programmet automatisk budgetere dette beløb til din "gas" kategori. Hvis du foretrækker at beholde dine egne poster, giver Excel regneark dig mulighed for nemt at opsummere kolonner. En simpel notesbog med kolonner er også effektiv.

Trin 5

Opdater budgettet, hvis du ikke når mål. Hvis din leje eller elpriser hæves, ændrer du dette i dit budget. Hvis dit budget er urealistisk for dine udgifter, skal du justere det så godt som muligt. Hvis du har et realistisk budget, men du fortsætter med at gå over på områder som mad og underholdning, brainstorm og oprette en liste over måder, du kan spare penge på i disse kategorier. Følg med dine ideer.

Ting du skal bruge

  • Notebook eller online regneark
  • Lommeregner
  • Lønseddel

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Hvordan jeg klipper håret mitt - raskt og enkelt! (April 2020).