Mad og drikke

Fiber Foods and Messy Taburet

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du pludselig begynder at spise fiberrige fødevarer - som frugt, grøntsager og fuldkorn - kan du udvikle rodet afføring, som er løse og vandige. MedlinePlus fastslår, at de fleste bivirkninger ved at spise en diæt, der er høj i fiber, falder inden for tre dage. Hvis din rodet afføring fortsætter i mere end tre dage, skal du kontakte din læge for at diskutere dine symptomer. Visse medicinske tilstande kan udløse diarré fra at spise højtfibre fødevarer.

Hvad er Fiber?

Fiber er den del af plantebaserede fødevarer, som kroppen ikke kan fordøje eller absorbere. Når du indtager fødevarer, nedbryder fordøjelsessystemet fedt, proteiner og kulhydrater til energi. Den del af den mad, der forbliver ufordøjet, er fiber. Fiber hjælper med at opretholde tarmregelmæssighed og bruges almindeligt til at behandle forstoppelse og højt kolesteroltal. Harvard School of Public Health siger, at den gennemsnitlige amerikanske bør indtage mellem 20 og 35 g fiber dagligt, men de fleste mennesker spiser kun ca. 15 g. Fiber sælges i kosttilskud, men er mest effektive, hvis de forbruges i din kost.

Fiberrige fødevarer

Fiberrige fødevarer er for det meste frugter, grøntsager og fuldkorn. Fiber er kategoriseret som enten opløselig eller uopløselig. Opløselig fiber absorberer vand under fordøjelsen og udvikler sig til et gelignende stof, der hjælper med at blødgøre din fæces. Fælles fødevarer, der er højt i opløselige fibre, omfatter bønner, æbler, gulerødder, knap, psyllium, citrusfrugter, ærter og havre. Uopløselig fiber kan hjælpe mennesker, der kæmper med forstoppelse eller uregelmæssige afføring. Fælles kilder til uopløselige fibre omfatter hvedeklid, nødder og broccoli.

Messy Taburetter

Løse og vandige afføring er sandsynligvis resultatet af at tilføje fiber for hurtigt ind i din kost eller forbruge for meget fiber på daglig basis. MedlinePlus forklarer, at når du øger mængden af ​​fiber i din kost, skal du langsomt introducere fiberen for at forhindre negative bivirkninger. Almindelige bivirkninger omfatter opblødning, gas og mavesmerter. Spise for store mængder fiber kan også forhindre din krop i at absorbere visse næringsstoffer.

Overvejelser

Visse fordøjelsessituationer - såsom irritabelt tarmsyndrom, kølsygdom eller Crohns sygdom - kan forårsage overdreven diarré fra at spise fiberrige fødevarer. Hvis du bemærker blod i afføringen, eller du udvikler diarré hver gang du spiser visse fiberrige fødevarer, skal du kontakte din læge. Diagnose af din tilstand kan resultere i en ordentlig behandling for at forhindre yderligere komplikationer.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Victoria & Abdul (April 2020).