Sport og fitness

Road Bike Dæktryk

Pin
+1
Send
Share
Send

For meget luft giver dig en hurtig tur, Guy Andrews noterer sig i "Road Bike Maintenance", mens for lidt giver dig et behageligt, men skævt spin. Derfor er vejcykeldæk udstyret med dæktrykspecifikationen; typisk for et bestemt dæk et område, såsom 95 psi til 105 psi. Prøv og fejl vil hjælpe dig med at nå det bedste pres for dine cykeldæk. Tjek dit dæktryk før hver tur for at se, hvor meget mere luft skal tilføjes.

Ideelt tryk

Vejdæk kræver generelt 80 psi til 130 psi, bjergdæk 30 psi til 50 psi og hybriddæk 50 psi til 70 psi. For at finde dit ideelle tryk, start midt i din rækkevidde og faktor i din kropsvægt. Gå aldrig over eller under producentens anbefalinger.

Stød i vejen

Højere dæktryk svarer til lavere rullemodstand, fordi hårde dæk er mindre fleksible og skaber en mindre kontaktpatch. Men der findes bump i hver vej, så et overbelastet dæk sender effekt til rytteren. Juster dit dæktryk afhængigt af situationen, der præsenterer dig selv under din tur.

Glat ride

På en ny glat vej kan dit bedste dæktryk være 100 psi, men bring det ned til 90 psi for en hård vej. I regnvejr eller regnvejr sænker trykket med 10 psi for bedre trækkraft. For hver 10-graders fald i Fahrenheit-temperaturen falder dit dæktryk med 2 procent, således at en dråbe fra 80 til 50 grader oversætter til en dråbe på 100 til 94 psi. Tilføj mere tryk for at kompensere.

Variable

Som med bildæk er cykeldæk inflation vigtigt for ydeevne. Cykeldækmekanikere søger optimal afbøjning eller forventet bøjning, hvilket giver det bedste greb, komfort, effektivitet og komfort. Den vigtigste variabel, der påvirker den ideelle mængde dæktryk, er den belastning, dine dæk skal bære. For ryttere, der vejer mere end 180 lbs., Blæser op til det maksimale tryk, der er angivet på dæksiden, anbefaler en dækfabrikant. For ryttere, der vejer mindre end 110 lbs., Blæser op til mindste tryk. For sine 700x28C og 700x32C dæk er intervallet fra 58 psi til 80 psi; for sine 7000x25C dæk, 73 psi til 102 psi; og for sine 650x23C dæk, 87 psi til 116 psi.

Måle situationen

Hold et simpelt trykdæmper i blyantdækslet i dit værktøjssæt. En glidestang springer ud og angiver dæktrykket. Eller du kan prøve en mere avanceret model med en opkaldslæsning. Køb en måle beregnet til det højere tryk på vejcykler frem for en til biler. Eller brug en gulvpumpe med en indbygget måler til korrekt tryk på dine dæk.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: How to: Rennrad Luft aufpumpen - Rennrad Luftdruck - Fahrrad Rennradreifen aufpumpen (Januar 2020).