Mad og drikke

Glycogen og vægttab

Pin
+1
Send
Share
Send

Din kropsvægt kan svinge i stor grad dagligt - i nogle tilfælde op til nogle få pund. Dette skyldes ofte en ændring i din krops niveau af opbevaret kulhydrat, kendt som glykogen. Ændringer i glykogen er normale, og mens de kan gøre det til at virke som om dit vægttab er gået i stå eller endda vendt, er det bestemt ikke tilfældet.

Glykogenes rolle

Når du spiser kulhydrat, kan kun en vis mængde bruges eller cirkuleres i blodbanen på et tidspunkt. Hvad der ikke kan bruges straks, skal opbevares. Kolhydratet nedbrydes og omdannes til et stof kaldet glycogen, klar til at blive opbevaret i leveren eller muskelcellerne, der skal bruges på et senere tidspunkt. Ca. 8 procent af din leverenes vægt er glycogen og ca. 1 procent af din muskelmasse.

Når glycogen falder

En sund voksen kan opbevare omkring 400 gram glykogen i leveren og ca. 100 gram i muskelcellerne. Hvis dit glykogeniveau falder, kan du tabe et halvt kilo - over 1 pund. Derudover fører hvert gram glykogen med 3 gram vand, hvilket betyder at hvis du nedbryder dine almindelige glykogenbutikker, kan dette komme op som et 2 kg tab på skalaen. Dette sker ofte i de første par dage eller i den første uge af en kost, når du begrænser dit kulhydratindtag, eller hvis du er en atlet, kan det ske hver dag, hvis du træner i høj intensitet for en lang varighed. På kort sigt kan dette føre til muskel træthed og nedsat præstation, og på længere sigt kan kronisk glykogenudtømning lægge ekstra stress på din lever, advarer sportsnæringenær Ben Greenfield.

Lavt karbon tab

Glykogeniveauerne bliver udarmet gennem træning, men du er mere tilbøjelig til at opleve en betydelig nedgang, når du foretager diætændringer. Når du begynder at diæt og skære kalorier og kulhydrater, skal din krop grave ind i dens glykogenreserver, hvilket får dem til at blive brugt til energi, noterer diætist Zoe Hellman. Dette er grunden til, at mange diætmænd - især dem, der følger med lavt carb diæt - ofte kan mærke et tab på 3 til 5 pund i den første uge eller to på en diæt.

Hele billedet

Når du sigter på at tabe sig, må du ikke blive forfanget i små svingninger i kropsvægten. Hvis du har haft et højt carb-måltid, eller har været carb-ladning til en atletisk begivenhed, vil din vægt være højere på grund af øgede glykogenbutikker. Ligeledes, hvis du skifter til en lavere carb diæt, vil din vægt falde, da glycogen reduceres. Brug andre foranstaltninger, såsom billeder eller måling af kropsfedtprocent for at måle fremskridt eller måske veje dig hver dag og tage et ugentligt gennemsnit for at få et klarere billede af dit samlede vægttab.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: [Schnell abnehmen in 1 Woche] - 5 Kilo in einer Woche abnehmen! (Januar 2020).