Mad og drikke

Skummelk og calciumabsorption

Pin
+1
Send
Share
Send

Skummet eller fedtfri mælk kan være en vigtig komponent i en sund kost. Drikker skummetmælk kan faktisk give dig mere calcium end fuldmælk. Mens der er næringsstoffer bundet til fedt i fødevarer, er calcium ikke fundet i den fede del af mælken. En kop skummetmælk vil have mere calcium end en kop fuldmælk, da skummetmælken består næsten helt af den calciumholdige del.

Calcium Basics

Calcium er et mineral, der hovedsagelig findes i knogler og tænder, men det er også nødvendigt af kroppen for muskelkontraktion og afslapning, funktionen af ​​nervesystemet, blodpropper og for at opretholde en regelmæssig hjerterytme. Kroppen sender kalcium, hvor det er nødvendigt, ved at nedbryde og genopbygge knogler og stole på kosten for at få nok calcium, så at for meget knogle ikke nedbrydes. Når det sker, kan en tilstand kaldet osteoporose udvikle sig, hvor knoglerne bliver meget tynde og skrøbelige. Når mennesker bliver ældre, øges risikoen for osteoporose; Post-menopausale kvinder har større risiko som følge af ændringer i hormonniveauet. Selvom osteoporose kan styres, er forebyggelse nøglen. Ifølge National Osteoporosis Foundation er ca. 85 til 90 procent af den voksne knoglemasse opnået efter 18 år hos piger og 20 hos drenge.

Indtagsmål

Voksne i alderen 19 til 50 har brug for 1.000 mg om dagen. Tre portioner mejeri, hvor en servering er lig med 1 kop mælk eller yoghurt eller 2 oz. ost kan opfylde dette mål. Disse fødevarer indeholder store mængder calcium i en form, der er let for kroppen at absorbere. Men de fleste amerikanere får ikke nok calcium fra mad. Tilskud er tilgængelige, men tal til din læge først. Hvis du ikke kan lide mælk eller har en mælkeproteinallergi eller laktoseintolerance, så prøv en ikke-mælkekilde af calcium.

Ikke-mejeri kilder

Calcium findes i mad, kosttilskud og medicin, såsom antacida. Mørke, grønne grøntsager som broccoli er en rig kilde til calcium, såvel som fødevarer, der er blevet beriget med tilsat calcium. Eksempler på fødevarer beriget med calcium omfatter appelsinsaft, tofu og korn.

Calciumabsorption

Selvom mængden af ​​fedt i mælk ikke påvirker absorptionen af ​​calcium, kan visse faktorer påvirke, hvor meget calcium kroppen modtager. D-vitamin, der tilsættes til mælk, er nødvendigt for kroppen at absorbere og bruge calcium. Også tager et calciumtilskud sammen med et glas mælk ikke at hjælpe kroppen med at få mere calcium. Kun så meget calcium kan bruges ad gangen, så spredt kosten indtaget i løbet af dagen.

Forebyggelse er nøgle

National Osteoporosis Foundation rapporterer fra 2010, at 10 millioner mennesker anslås at have osteoporose, og næsten 34 millioner har lav knoglemasse, hvilket øger risikoen for udvikling af osteoporose. Tilstrækkeligt calciumindtag kombineret med vægtbærende motion kan holde benene sunde og mindre risiko for brud. Mål for tre portioner af calciumholdige fødevarer med særlig vægt på fedtholdige eller fedtfri mejeriprodukter og mørke bladgrønne grøntsager for at hjælpe med at opfylde kroppens behov for dette værdifulde mineral.

Pin
+1
Send
Share
Send