Parenting

Udvikling af en 30-ugers Fetus

Pin
+1
Send
Share
Send

Et 30-ugers foster er kun ti korte uger væk fra sin forfaldsdato, og udviklingen foregår i et vældigt tempo. På dette tidspunkt har barnet gennemført størstedelen af ​​udviklingen af ​​store organer og koncentrerer sig om at vokse større, stærkere og lægge på det fedt, der vil opretholde ham efter fødslen.

Vækst

Om 30 uger er en udviklingsbørn ca. 15 1/2 til 17 tommer lang og vejer omkring 3 pund. Barnet er polstret med op til 1 1/2 pints af fostervand, næsten toppen, da babyen snart vil tage mere plads i livmoderen og begrænse mængden af ​​fostervand, der kan passe ind i hende.

Udseende

Det fine hår, der hedder lanugo, der har dækket barnet i de sidste 14 til 15 uger, begynder at falde ved 30 uger. Denne udgydning er en langsom proces og vil fortsætte indtil fødslen. Nogle babyer er født med en lille lanugo, der stadig er synlig. Det ufødte barn har et fuldt sæt perfekt dannede små fingernegle og tånegle om 30 uger og plumper op, da han lægger mere og mere fedt under hans tynde lag af huden. Hans hoved vokser større for at gøre plads til hans voksende hjerne.

Indre organer

Hjernen, som vokser i et hurtigt tempo, er begyndt at udvikle de karakteristiske rynker og folder af den menneskelige hjerne i stedet for at være helt glat. Det 30-ugers gamle foster begynder også at udvikle evnen til at regulere sin egen kropstemperatur. Knoglemarven producerer nu røde blodlegemer i sig selv i stedet for at stole på celler fra moderen, og den ydre del af babyens knogler er hærdning.

Senses

Et foster ved 30 ugers svangerskab er begyndt at bestemme forskellen mellem lys og mørk og er nu i stand til at åbne og lukke øjnene. Han vil vende hovedet mod et stærkt lys, som f.eks. En lommelygte rettet mod moderens mave. Hans hørelse er også ret udviklet af dette punkt, og han kan genkende lyden af ​​sin mors stemme, når hun snakker eller synger til ham.

Opførsel

Ved 30 ugers svangerskab har et foster udviklet en klar søvn- og vågencyklus, der kan være tydelig for sin mor i form af perioder med bevægelse eller stilhed. Moderen kan også sandsynligvis føle spark, jabs og skubber på dette tidspunkt, da et 30 uger gammelt foster er meget aktivt i sine hyppige vågen tider. Mere end ti bevægelser hver anden time er typiske. Andre opførsel baby er nu i stand til at omfatte hikende, øve vejrtrækning, blinke, sluge og hoste.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Schwangerschaftswoche 26 bis 30 - Entwicklung der Augen | Pampers (April 2020).