Levevis

Hvad er reproduktiv endokrinologi?

Pin
+1
Send
Share
Send

Endokrinologi er feltet medicin, der beskæftiger sig med hormoner. Hormoner er stoffer produceret i en del af kroppen og har indflydelse på funktionen eller aktiviteten af ​​en anden del af kroppen. Blandt andet regulerer hormoner fordøjelse og metabolisme, blodtryk, puls og kroppens respons på stress. Reproduktiv endokrinologi er den subspecialty af endokrinologi, der specifikt omhandler de hormoner, der er ansvarlige for seksuel og reproduktiv funktion.

Hormoner og reproduktion

Visse hormoner, der falder under subspecialty af reproduktiv endokrinologi, produceres af selve reproduktive organer, såsom østrogen, progesteron og testosteron, som produceres af æggestokkene og testiklerne. Andre hormoner, der styrer reproduktive organers funktion, produceres faktisk langt fra de reproduktive organer. For eksempel produceres follikelstimulerende hormon og luteiniserende hormon af hypofysen, et hormonproducerende organ placeret i hjernebasis.

Baggrund og træning

I praksis er området for reproduktiv endokrinologi typisk kombineret med infertilitet: "reproduktiv endokrinologi og infertilitet" eller REI for kort. I modsætning til generelle endokrinologer baserer reproduktive endokrinologer ikke deres uddannelse i almindelig internmedicin, men i obstetrik og gynækologi. I USA, efter at have gennemført den medicinske skole, gennemfører reproduktive endokrinologer et fireårigt opholdstilladelse inden for alle aspekter af obstetrik og gynækologi, herunder generel og højrisiko obstetrik, arbejdskraft og fødsel, gynækologisk kirurgi og gynækologisk kræft. Derefter gennemfører de et treårigt subspecialty-fællesskab specifikt inden for reproduktiv endokrinologi og infertilitet.

Omfanget af ekspertise

Størstedelen af ​​patienterne, der er omhyggelig med en reproduktiv endokrinolog, er interesserede i at opnå en sund graviditet. Disse omfatter patienter med problemer som aldersrelateret infertilitet, dysfunktion af æggestokkene eller ægløsning, blokerede eller unormale æggeleder, lavt sædtal eller andre sædproblemer, endometriose og arvelige eller genetiske sygdomme, som de håber at undgå at overføre til deres afkom. Hos par, der har et væsentligt problem i forbindelse med sæd eller noget andet problem relateret specifikt til den mandlige partner, samarbejder en reproduktiv endokrinolog sædvanligvis sammen med en urolog, der specialiserer sig i mandlige fertilitetsproblemer. Typiske behandlinger omfatter frugtbarhed medicin; intrauterin insemination, også kendt som "kunstig insemination"; og in vitro befrugtning. Mange kvinder håber at opnå en sund graviditet kræver også kirurgisk behandling for tilstande som livmoderfibroider og endometriose.

Mange reproduktive endokrinologer tager sig også af patienter, der ikke er interesserede i at blive gravid, men som har problemer, der specifikt vedrører reproduktive hormoner. Disse kan omfatte patienter med polycystisk ovariesyndrom, endometriose, overgangsalderrelaterede problemer, seksuel dysfunktion og unormal seksuel udvikling.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Fruchtbarkeit-Tests (April 2020).