Mad og drikke

Hvilket grønt salat er den mest nærende?

Pin
+1
Send
Share
Send

Grønt salat er en hæfteklammer blandt salat æter og indeholder relativt store mængder af essentielle vitaminer. I modsætning til nogle fødevarer er grøn salat betydeligt lavt i kalorier - i gennemsnit kun 7 pr. Kop - hvilket gør det til en velsignelse for personer, der ønsker at tabe sig. Mens alle fire typer grøntsalat betragtes som en sund tilsætning til din diæt, betragtes romaine salat som den mest nærende.

typer

Mand, der handler til salat i købmand Photo Credit: Monkey Business Images / Monkey Business / Getty Images

Der er fire primære typer salat: butterhead, crisphead, looseleaf og romaine. Isbølssalat, den mindst nærende af salatgrønne, kommer fra den skarphovedfamilie og er generelt genkendelig af sit lysegrønne, kålagtige udseende. Butterhead salat indeholder Boston og bibb varianter, og er generelt kendt for sine græsagtige grønne blade og mild smag. Looseleaf salat vokser ikke i hovedet. I stedet har den mørkegrønne blade, der er sammenføjet på stammen, der ligner udseende til kale. Romaine salat, også kaldet cos, har en stærk smag og sprød tekstur og bruges almindeligvis i Caesar salater.

Vitamin A

Butterhead salat vokser i jord Fotokredit: Bernhard Richter / iStock / Getty Images

Ifølge den USDA National Nutrient Database indeholder et blad af romaine salat 871 internationale enheder af vitamin A, cirka 17 procent af den anbefalede daglige værdi. Til sammenligning indeholdt blade af looseleaf og butterhead salat henholdsvis 741 og 248 IU. Vitamin A er et essentielt vitamin, der bruges til at fremme synet sundhed, knoglevækst, reproduktion, celledeling og en række forskellige åndedræts-, urin- og tarmfunktioner. Isbølssalat fra crisphead familien indeholder den mindst A-vitamin af de grønne salattyper, der kommer ind på 40 IE pr. Blad.

Antioxidanter og andre næringsstoffer

Romaine salat på skærebræt med kniv Foto Credit: Yulia Krushelnitskaya / iStock / Getty Images

Alle fire typer grøntsalat indeholder phytonutrienter, antioxidanter, der har været forbundet med at forebygge kroniske sygdomme, såsom hjertesygdomme og kræft. Ifølge Colorado State University er romaine salat og grønne blade salat fra looseleaf familien den højeste i antioxidanter samt vigtige næringsstoffer. Ifølge undersøgelsen indeholdt romaine salat de højeste mængder af C-vitamin, kalium, folsyre og lutein, mens grønne blade var den højeste i vitamin K, niacin og riboflavin. Begge salat indeholdt mere end 3.000 mikrogram beta caroten per 100 gram servering.

Andre faktorer

Økologisk dyrket salat Foto Credit: Ingram Publishing / Ingram Publishing / Getty Images

Mens næringsværdi spiller en vigtig rolle for at hjælpe dig med at bestemme hvilken slags salat at spise, kan yderligere faktorer også spille en rolle. Køb af økologisk giver den fordel at reducere din eksponering for giftige pesticider og gødninger, der kan påvirke sundhedsværdien af ​​dit produkt. Kontakt om muligt lokale bønder i dit område og udtrykke dit ønske om et sundt, nærende økologisk salat.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Die 11 Gesündesten Gemüse Der Welt! (April 2020).